Galadreal

Brutal tünde

szombat, március 28

nem értem, mit akar. a bajusza alatt beszél, pedig még bajusza sincs, helyette vaskos lábai vannak, amelyek dagadt, valamilyen színben játszó bokákban és virsliszerű lábujjakban végződnek. vigyorog rám, tetszem neki, megint mondja azt a piros körömlakkal kapcsolatos kérdést. már tudom, hogy villamosmérnök volt, és az egyesült arab emírségekben is lehúzott egy pár évtizedet villanyügyben, de nem jövök rá, mit akarhat ez a hetvenfelé zajló férfi a körömlakkal. még jobban koncentrálok.

szívességet kér, mondja, látja, milyen ékes pirosban játszanak a körmeim, fessem be az övéit is. meglepettség nélküli állapotot színlelve bólintok és igyekszem fel, majd le a szobámból az előző napon 50 forintnak megfelelő összegért vásárolt, silány minőségű termékkel.

lábfejéhez hasonlóan vaskosak a körmei, sötétre festette mindet a dohány, meg a henna, vitaminhiányról árulkodó, hosszanti barázdák szelik mindahányat. két réteget viszek fel, a hüvelykekre, közben rám szól, hogy oldalt kimaradt egy láthatatlan sáv, így ott újra rámegyek. csücsörítek, úgy fújom az ismeretlen körmöket és megállapítom, igazán jól áll a bőrszínéhez. hosszan tanulmányozza ő is az eredményt, elégedett, nekem jobban áll a bőrszínemhez, mondja.

zavarban van, teszi hozzá, újabb szívességet szeretne, az egész üveg körömlakkra vágyik, hogy pótolni tudja, ha lekopik a most felvitt réteg. átadom a vágyott tárgyat, gusztusosan felaprított kókuszt ad cserébe és mesél. túl sok virág nyílott ahhoz, hogy felesége legyen, de most magányos, a járás is nehézséget okoz, csak a vendégek jelentenek némi felüdülést.

távozóban vagyok, amikor utánam szól, karácsonyfaégőket szeretne, azt hozzak legközelebb, villogósat, tovább díszítené a pálmafák amúgy is giccsesen csinosított törzsét.
ígéretet teszek, pedig pontosan tudom, hogy soha többé nem jövök.

3 megjegyzés:

Időpont: 10:09 de. , Blogger wannabeanalien írta...

boris vian

 
Időpont: 9:13 du. , Anonymous galadreal írta...

visszaadtam en azt vegulis?

 
Időpont: 10:09 du. , Blogger wannabeanalien írta...

igen a polcon van a többiekkel

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal