Galadreal

Brutal tünde

péntek, július 23

az a legborzasztóbb, hogy elsőre nem lepődsz meg, azt hiszed a motorodnak van benzinszaga. oldalra nézel hogy lásd mi füstöl és akkor látod meg, hogy a hetes megállójában a földön fekve lángol egy ember. kiabál és nyüszít. egy méteres lángok, az egész testfelületén. elsőre nem furcsa. megállsz és nézed és a 'hogyan készült' werkfilmek jutnak eszedbe, hogy hogyan öntik le, mivel kenik be, hogy ne fájjon neki. aztán észreveszed, hogy közben megálltál, és nézed és rádöbbensz, hogy a férfinak, aki három méterre fekszik előtted és lángokban áll a teste, hát neki nagyon fáj.

a második gondolatod az, hogy segíteni kell neki. de fogalmad sincs hogyan. sokkot kapsz és bár utólag tudod, hogy mit kellene tenni, kivenni a motor csomagtartójából a farmerdzsekidet, odarohanni és oltani a lángokat, abban a pillanatban nem tudod. hamar rádöbbensz, ha most te lennél az egyetlen járókelő, a szemed láttára égne halálra ez az ember. mert kibaszott tehetetlen szar vagy.

szerencsére nem mindenki ilyen töketlen, és már látod is, ahogy három másik járókelő odarohan, letépik magukról a pólót és önkívületben csapkodni kezdik a férfit. pár perc múlva elalszanak a lángok. melletted halkan sír egy lány és elmotyogja, hogy egy másik férfi volt, odament ehhez, leöntötte egy kanna benzinnel, rádobott egy öngyújtót aztán elszaladt. "a férjem meg utána és most nagyon félek, hogy mi lesz vele".

a rendőrök érkeznek elsőnek, szakszerű és gyors mozdulatokkal dolgoznak, leszedik a férfi ruháját és lefújják poroltóval. közben a hátad mögül kiáltoznak, hogy megvan a gyújtogató. a férj elfogta. rohan két nagypocakos rendőr és már hozzák is a zavart tekintetű elkövetőt. megint furcsa. nézed a férfit, aki egyáltalán nem ellenkezik, lefelé néz és bandukol. arra gondolsz totál be van baszva és szánalmat érzel basszameg, szánalmat. ahelyett, hogy gyűlölnéd.

a mentő is három négy perc múlva befut, itt van a közelben a Péterffy. nézed ahogy mentenek és az intubálják szó jut eszedbe, ahogy valamit ledugnak a torkán, nagy Vészhelyzet-fogyasztó vagy.

már nem sír.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal